dimecres, 25 de juliol del 2012

El diari d'Anna Frank


Amsterdam sempre serà la ciutat d'Anna Frank, un referent internacional que sempre ens recordarà la importància en la lluita pels drets humans, les llibertats, la defensa de la vida... Avui en dia que tant s'arriba a qüestionar per alguns dels sectors més conservadors (per no dir una altra paraula) la Memòria Històrica, allò que huaria d'ésser un senzill esforç per part de la societat i de les institucions d'un país per recuperar part de la seua història passada, val la pena llegir el seu diari, recordar la seva història i els aprenentatges del seu relat, ple d'emocions, pors, inquietuds i esperances. Durant mesos i mesos l'Anna i la seva família van haver de viure en un silenci permanent per tal de no ésser descoberts, així el seu diari es va convertir en la veu d'aquesta jove...

El diari és un relat auto-biogràfic de la vida de la nena alemanya jueva Anna Frank entre el 12 de juny de 1942 -data que va fer tretze anys- i l'1 d'agost de 1944 -tres dies abans d'ésser deportada al camp de Westerbork- on relata la seva existència durant més de dos anys en un refugi (en la part del darrera de l'edifici de l'empresa familiar) quan va haver d'amagar-se dels nazis a Amsterdam, durant la Segona Guerra Mundial. 


Recomano visitar algunes d'aquestes webs per conèixer la seva història:

+ Guia web sobre Anna Frank i l'ascensió del feixisme a Europa, que ofereix una àmplia cronologia, des de l'ascens de Hitler al poder fins al final de la Segona Guerra Mundial i una exhaustiva història sobre la vida d'Anna Frank, refugiada amb la seva família en una casa d'un dels canals d'Amsterdam, fins que són delatats, descoberts i traslladats a un camp d'extermini on la noia mor pocs dies abans que les forces aliades alliberessin els supervivents de l'horror nazi.
+ informació sobre la vida d'Anna Frank 
+ Visitar la Casa-Museu d'Anna Frank a Amsterdam.
+ Venda d'entrades per internet per visitar la Casa-Museu d'Anna Frank


dimecres, 18 de juliol del 2012

Time Out Amsterdam


Amsterdam té la seva pròpia edició de la coneguda revista Time Out, que apareix mensualment (en anglès) i ens ofereix un ampli ventall d'activitats a realitzar: Els millors restaurants, concerts, exposicions, museus, activitats culturals, atraccions, esdeveniments, compres i molt més... i tot el que no us podeu perdre a Amsterdam.

 De fet, com en la meva estimada versió catalana, el Time Out d'Amsterdam té els cinc sentits oberts, per tal de mostrar-nos tot el que volem veure, escoltar, assaborir, sentir i olorar en aquesta ciutat... Encara que no sapiguem que fer, encara que estigui planejant anar enlloc, fullejant les seves pàgines és una gran manera de descobrir una bona oportunitat per gaudir d'un Amsterdam diferent...

dimecres, 11 de juliol del 2012

El Museu Van Gogh


Una visita al Museu Van Gogh és una experiència única. En cap altre lloc del món es pot contemplar una col·lecció tan extensa de Vincent van Gogh. Al Museu Van Gogh podrà seguir amb detall l'evolució de l'obra de l'artista o comparar els seus quadres amb les obres d'altres artistes del segle XIX que formen part de la col·lecció. A més, el Museu compta amb una àmplia oferta d'exposicions sobre diversos temes de la història de l'art del segle XIX.

Vincent Willem van Gogh (Zundert, 30 de març de 1853 – Auvers-sur-Oise, 29 de juliol de 1890) fou un pintor postimpressionista neerlandès, autor d'uns 900 quadres (27 d'ells autoretrats) i uns 1.600 dibuixos. A més, va deixar 800 cartes, 650 d'elles adreçades al seu germà petit, Theo van Gogh. La figura central, a la vida de Van Gogh, fou aquest seu germà, que contínuament i desinteressadament li va donar suport financer. La gran amistat que tota la vida els va unir es troba documentada en les nombroses cartes que es van intercanviar a partir de l'agost de 1872.

Van Gogh fou un pioner de l'expressionisme. Malgrat la qualitat de l'obra, calgué esperar a la seva mort perquè els mèrits li fossin reconeguts i es convertís en una gran figura de la pintura. Va tenir una gran influència en l'art del segle XX, especialment entre els fauvistes i els expressionistes alemanys.

+ Podeu visitar la web del Museu Van Gogh  on es poden comprar les entrades per internet
+ la biografia de Van Gogh a la Viquipèdia.
+ La Galeria de Vincent van Gogh. El recull més complet i exhaustiu a internet sobre la vida i l'obra de l'artista.



dimecres, 4 de juliol del 2012

Vivències d'una ruta pel sud amb vaixell i bici


Aquest és el relat del Narcís Ribot publicat a Viatgeaddictes que ens relata una ruta pel sud del país en vaixell i bicicleta, durant una setmana del mes d'agost de 2004:

"El nostre vaixell, el MS Wending, té una capacitat fins a 24 persones amb 12 cabines dobles que disposen de dos llits individuals, dutxa, rentamans i WC. Els llits disposen de llençols tipus nòrdic i les tovalloles les canvien a mitja setmana. La cabina és espaiosa, dintre d’un límit, i disposa de 3 ulls de bou que ajuden a airejar-la. L’ampli menjador serveix també de sala d’estar on sempre hi ha cafè i té a disposició. La resta de begudes (cervesa, vi, refrescs) son de pagament: cadascú anota el que agafa i al final es liquida a la tripulació que està formada pel capità, el cuiner i un assistent. Tots tres s’ajuden mútuament en totes les tasques.

A la coberta del vaixell s’hi guarden les bicicletes i també hi ha alguns bans per seure i gaudir de l’aire fresc. A bord, entre els participants, es respira un ambient informal amb ganes de passar-ho bé, cosa que ajuda molt a iniciar les relacions interpersonals..."
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...