dijous, 26 de setembre de 2013

De Melkweg, el centre cultural de la Via Làctia

De Melkweg és un dels més famosos centres culturals d'Amsterdam (es troba al carrer Lijnbaansgracht 234a, en el barri de Leidseplein, a prop del Paradiso) on es troben representades cinc disciplines artístiques: música/dansa, teatre, mostres cinematogràfiques, fotografia  i exposicions d'art. Encara que avui en dia potser és més conegut com "club" musical.

És un agradable espai que està format de petites sales de fàcil accés on es pretén donar la sensació de connexió entre totes les disciplines artístiques representades. L'edifici té dues plantes, a la planta baixa es pot trobar "The Max" un espai diàfan multidisciplinar amb capacitat per  unes mil persones, l"Oude Zaal" utilitzat principalment per concerts amb capacitat per mil-cinc centes persones, una galeria de fotografia i un cafè-restaurant. A la primera planta es pot trobar un cinema amb una capacitat per cent persones, el "Theaterzaal" un teatre amb cent-quaranta seients i el "Tearoom" un espai de trobada i on realitzar presentacions.

El Club Melkweg celebra l'any 2013 els seus 43 anys i en els seus inicis fou gestionat per una organització no lucrativa fundada al 1970 per un grup de teatre holandès que va descobrir aquesta antiga fàbrica de llet, d'on prové el seu nom ("Via Làctia"), completament abandonada al centre de Amsterdam.

 

Després de una petita inversió es va fer l'adequació de l'espai, i varen començar els assajos i les actuacions durant el període estiuenc, transformant la fàbrica en un punt de trobada per milers de ciutadans i un dels referents culturals europeus vinculats als hippies i a la llibertat, oferint espais per l'experimentació de noves expressions artístiques en música, teatre, cinema i dansa. Posteriorment, per les seves sales han desfilat el millor de l'escena musical de l'època: U2, Prince, Beastie Boys, Coldplay, etc...


Ara, i després de més reformes i inversions, De Melkweg rep més de 400.000 visitants a l'any d'arreu del país i del món i les seves actuacions musicals l'han convertit en un dels "clubs-discoteques" més importants i coneguts, com podem intuït en aquest vídeo de "Gem Sessions" un segell discogràfic a càrrec d'artistes i professionals de la indústria musical.+ info a:
- Web del Melkweg amb el programa d'activitats i altres dades pràctiques
- Informació i història a Amsterdam.info
- Guia d'Amsterdam: Paradiso, l'esglesia que més m'agrada d'Amsterdam...

 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...