dimecres, 12 de març del 2014

Martin Kaye i els pòsters del Paradiso

Fa unes setmanes us parlava de Paradiso, el temple pop d'Amsterdam, una preciosa església reconvertida des de fa més de quaranta anys és un lloc de culte cultural i musical de la ciutat holandesa. I avui, volia presentar-vos un dels personatges que van fer d'aquest indret un lloc tant atractiu, parlo del dissenyador i cartellista Martin Kaye (1932-1989)  que fou l'autor de gran part dels pòsters i anuncis d'actuacions d'aquest centre entre els anys 1972 i 1983 fent que ja per sempre els seus dissenys fossin la marca dels anys màgics del Paradiso.

La vinculació entre el club i l'artista fou tant extrema que l'estudi de Kaye es trobava al soterrani de Paradiso. Amb els anys el seu estil fou fàcilment reconeixible i els seus cartells es van convertir en una icona cultural d'Amsterdam, malgrat mai va signar cap de les seves obres. La seva capacitat per adaptar-se gràficament als diferents tipus de música que sonaven al Paradiso així com al seu ambient avanguardista eren extràordinàries. Va dibuixar pòsters de les actuacions d'Iggy Pop, Canned Heat, Herman Brood, Dire Straits i molts altres músics.

Habitualment, la seva obra era amb un tipus de lletra gran, fàcilment visible per permetre a la gent a llegir el text mentre rodaven pels carrers en les seves bicicletes. Ell mateix, acompanyat per la seva dona i el gos, els enganxaven per la ciutat, en una tirada que rarament superava els 125 exemplars.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...