dijous, 2 d’agost del 2012

Una meravella de parc, el Vondelpark


El Vondelpark és el parc més gran d'Amsterdam, actualment la seva superfície arriba a les 48 hectàrees, i és el lloc preferit per a desenvolupar nombroses activitats: footing, caminades, passejades amb bicicleta, pràctica d'esports, pic-nics, i sobretto, relaxar-se estirat a la gespa mirant la gent passar o assegut en algun dels seus cafès amb terrasses.

Cada any, uns 10 milions de persones visiten aquest parc on conviuen centenars d'espècies vegetals diferents i petits animals que han fet del Vondelpark la seva llar i donen un ambient especial on es troben humans i natura i convivuen en harmonia. Allà per 1864, uns membres de la burguesia rica de la ciutat es van reunir amb la idea de crear un gran parc-jardí i van aconseguir ajuntar fons per comprar les 8 hectàrees que originalment van conformar el Vondelpark. Per a aquesta època, el seu nom era Nieuwe Park (Parc Nou).

El terreny escollit no era inicialment gaire adeqüat ja que era pantanós i es va haver de recórrer al paisatgista i arquitecte LD Zocher per dur a terme la tasca de donar forma al nou parc, inspirat en l'estil anglès, amb avingudes, estanys, petits illots i grans extensions de gespa que donessin al públic la impressió d'un entorn natural perfecte. El parc va ser obert al públic el 1865 per a fer passeigs a cavall i caminades. El 1867, amb la instal·lació en el seu centre d'una estàtua del poeta holandès Joost Van Den Vondel, el parc va adoptar el nom actual. El 1877 es van adquirir 40 hectàrees més i el Vondelpark va prendre la seva grandària definitiva.

Una de le activitats que podem realitzar, i entre els aspectes curiosos actuals d'aquest parc -el més estimat pels habitants de la ciutat-,  ha estat a l'autorització a mantenir relacions sexuals seguint unes normes bàsiques de convivència, en concret, es poden realitzar en una zona delimitada (la dels rosers) i en horari de nit... El mateix que a Barcelona, veritat ?, o lo de la convivència i el civisme a la nostra ciutat és una altra cosa...?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...