dijous, 23 d’agost del 2012

Holanda als Jocs Olímpics de Londres 2012

Tot just finalitzats els Jocs olímpics 2012 res millor que fer un breu repàs de la participació holandesa i de com s'han viscut al país aquest esdeveniment. Si tenim en compte les medalles obtingudes, en total 20, que han significat la 13a. posició en el podi,  que han estat quatre més que en els Jocs de Beijing 2008 i que han esta més de les previstes,  podem dir que l'esport d'Holanda està d'enhorabona.

El gimnasta Epke Zonderland (barra fixa), l'equip femení d'hoquei sobre herba, la ciclista Marianne Vos (ciclisme de ruta), el velerista Dorian van Rijsselberghe (RS: X) i la nedadora Ranomi Kromowidjojo (50 i 100 metres lliures) van guanyar les sis medalles d'or per a Holanda.
 

Va destacar l'entusiasme que va aixecar entre el públic anglès Epke Zonderland ja que excepte quan han competit els locals, mai en tots els Jocs s'havia vist al públic del pavelló donar-se així a la causa d'un gimnasta. Però Zonderland, un superespecialista en aquest aparell, va aconseguir un estat de gràcia que va contagiar als aficionats i que va embogir a la grada. Amb quatre deixades perfectes, però tres d'elles de complexíssima execució i enllaçades una per una, l'holandès primer va posar en suspens i després va desencadenar l'eufòria entre els assistents, que no podien creure que hagués sortit viu.

I seguint amb l'entusiame del públic, aquest es va viure especialment a tota Holanda quan l'equip fememní d'hockei sobre herba va revalidar l'or olímpic a Londres. Carlien Dirkse i Maartje Paumen van marcar els gols d'Holanda en el segon temps, on les ara bicampeones olímpiques van ser molt superiors a l'equip argentí (anomenat "Las Leonas") que van jugar amb igualtat durant el primer temps però que es van mostrar inferiors en la segona part.


De 21 anys, Ranomi Kromowidjojo es va proclamar campiona olímpica dels 100m lliures dels Jocs de Londres-2012 superant a la bielorussa Aliaksandra Herasimenia, plata, i a la xinesa Tang Yi, bronze. La nedadora va establir de passada un nou rècord olímpic de l'especialitat amb un temps de 53 segons, rebaixant en 12 dècimes de segon l'anterior marca de l'alemanya Britta Steffen. I per arrodonir la seva actuació també va aconseguir l'or als 50m lliures...

 
Per acabar destacar l'actuació que per la meva part he trobat més interessant. La de l'esportista de 26 anys Peter Hellenbrand en la disciplina de tir amb rifle a deu metres. No va aconseguir obtenir cap medalla però va fer una fita històrica ja que va aconseguir una prestació de blanc perfecta amb un puntuació de 10.9. Aquesta és la primera vegada que s'ha aconseguit una xifra així en una final olímpica.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...