dijous, 25 d’octubre del 2012

Huis Marseille, el primer museu de la fotografia d'Amsterdam

Huise Marseille és una de les interessants visites culturals d'Amsterdam que normalment trobem mig oblidades en reduits paràgrafs de les guies davant altres opcions més espectaculars com són el Van Gogh Museum o el Rijksmuseum.

Des de fa més de deu anys, Huis Marseille (Keizersgracht 401), inaugurat el 1999, ha estat el museu de fotografia més important de la capital holandesa oferint un programa variat d'exposicions en què es presenta al públic espectador la rica història de la fotografia, la seva pròpia col·lecció de fotografia contemporània i les novetats d'innovadors i destacats fotògrafs actuals.

El museu Huis Marseille treu el seu nom de l'edifici on s'allotja. Aquesta residència monumental va ser construïda al voltant de 1665 pel comerciant francès Isaac Focquier. A la seva imponent façana classicista, Focquier va afegir una placa de pedra que representa un mapa del port francès de Marsella, en homenatge a la ciutat des d'on va salpar el vaixell que el va portar a Amsterdam, on es va convertir en un home ric. Malgrat pocs anys desprès, el 1676,  Focquier va haver de vendre la casa es va mantenir la decoració de la placa commemorativa a la façana fins als nostres dies. I tres segles més tard, gran part del disseny original de la casa del segle XVII i del jardí segueixen intactes.

L'estructura única d'aquesta casa juga un paper important. Cadascun dels sis espais expositius té el seu propi caràcter, però tots ells es relacionen bé en l'entorn que ocupen ja que l'edifici conserva l'atmosfera de "residència de la burgesia" malgrat les seves habitacions s'han convertit en galeries. Podem gaudir una sensació de calidesa i intimitat que s'ha mantingut en aquests anys iq eu el museu Huis Marseille s'ha esforçat en mantenir.

Per més informació sobre adreça, exposicions temporals i permanents, preus i horaris res millor que visitar la seva web Huis Marseille. Museum voor Fotografie o consultar el programa d'exposicions 2012-2013.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...