dijous, 18 d’abril del 2013

Vondelpark Openluchttheater

Anteriorment ja us havia parlat del meravellòs Vondelpark, un espai que sempre visito cada cop que tinc la sort de viatjar a Amsterdam, i avui us volia recomanar un dels seus espais més emblemàtics i acollidors, Vondelpark Openluchttheater, és a dir, el teatre a l'aire lliure del parc Volden.

Des de la seva inauguració el 1865, la música i el teatre estan vinculats al Vondelpark. En els anys cinquanta van arribar les festes Vondelpark, que van tenir lloc inicialment en un altre espai, el Domo, i anys més tard ja es va construïr un gran escenari (la cúpula) on es van organitzar espectacles d'opereta musical i de dansa. En els anys '70 van tenir lloc diferents actuacions de la mà del moviment dels "hippies" que van trobar en aquest parc un lloc on ésser acollits, una mica allunyats del centre de la ciutat i al mateix temps a prop d'ella per tal d'ésser accesible als habitants d'Amsterdam.

La cúpula es va convertir en un especial on van tenir lloc un munt d'actuacions musicals, culturals i artístiques organitzades en l'esperit de l'època que es van anomenar "happenings" i aviat van atraure més públic que les festes oficials del Vondelpark. El resultat d'aquests esdeveniments va ser que el 1974 es va fundar el Vondelpark Openluchttheater i es van impulsar festivals, happenings i trobades on l'innovació, la creativitat i la cultura es donaven de la mà.


Amb els anys, aquest teatre ha esdevingut un dels punts més coneguts del parc i alberga cada estiu durant tres mesos, des de juny fins a finals d'agost i durant tres dies a la setmana (divendres, dissabte i diumenge), un munt d'espectacles: dansa, cabaret, jazz, teatre infantil, stand-up comedy, teatre o la música des de la clàssica fins a la música del món...  i encara l'entrada al recinte és de franc, tanmateix és normal deixar un petit donatiu a la porta teatre.

+ info i el programa d'espectacles: Vondelpark Openluchttheater





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...