Info Bàsica


Segons les estadístiques a Amsterdam, la capital d'Holanda, hi ha gairebé el mateix nombre de bicicletes que d'habitants. Alguns fins i tot afirmen que hi ha més bicicletes que habitants, que són actualment 747,290.  

+ info bàsica: Amsterdam (cat)
+ Info bàsica: Països Baixos (cat)

També Amsterdam té 6 molins, 2.500 cases-vaixell i 165 canals. Hi viuen més de 174 nacionalitats, realçant el caràcter multicultural de la ciutat. Amsterdam va ser fundada al segle XII, i el seu nom ve de "Dam" (dic) i "Amstel" (el riu que passa per Amsterdam). El popular àlies de "Mokum" es deriva de l'hebreu "Makom", que significa "lloc" o "ciutat". Un altre dels noms d'Amsterdam és "la Venècia del Nord", pels nombrosos canals que travessen la ciutat.

+ info sobre la història d'Amsterdam (cat)
+ info sobre la història dels Països Baixos
(cat)
+ web del Museu d'Història d'Amterdam  (ang)

Amsterdam té un clima oceànic temperat amb hiverns suaus, estius frescos i precipitacions durant tot l'any. El clima està influenciat pel proper Mar del Nord, que suavitza la temperatura durant tot l'any. Durant l'estiu la temperatura mitjana és de 20 ° C, i les temperatures superiors als 24 ° C es consideren caloroses. (Podeu consultar el clima actualitzat a la barra de mà dreta)

En els Països Baixos la llengua dominant i oficial és el neerlandès. Aquesta és la llengua parlada als Països Baixos en la seva extensió geogràfica més àmplia: l'estat dels Països Baixos, la part septentrional de Bèlgica i el NW de França (Flandes francès). També es parla a Surinam i a les Antigues Antilles Neerlandeses: Aruba, Curaçao,Bonaire, Saba, Sint Maarten i Sint Eustatius.

+ info: Guia de conversa neerlandès - català

Hi ha també, però, una llengua minoritària, el frisó, parlada per uns 590.000 individus a la província de Frísia. Desaparegut de l'Administració a mitjan s. XVI, el frisó s'ha conservat com a llengua cultural i ha assolit modernament un cert reconeixement en la vida pública i en circumstàncies de caràcter oficial legalment especificades. L'Acadèmia Frisona funciona des de l'any 1938.

A Amsterdam es troben molts museus de fama internacional, com el Rijksmuseum, el museu d'art modern Stedelijk Museum i el Museum het Rembrandthuis o 'Museu de la Casa de Rembrandt', que va ser la llar i taller de Rembrandt, i exhibeix una interessant col·lecció d'aiguaforts de la seva autoria; el Museu van Gogh, que posseeix la major col·lecció de pintures de Van Gogh al món; el Museu de Cera Madame Tussaud, o el Museu del cinema, també conegut com Filmmuseum.

També, podem destacar la casa d'Anna Frank, convertida en museu, així com el Museu Amstelkring, el Hortus Botanicus, el Concertgebouw, l'Església de Sant Nicolau, el barri "roig", el Scheepvaart Museum, etc.

+ info: Portal de l'Oficina de Turisme d'Amsterdam (esp)
+ info: Art holandès (cat)

Per poder llegir més sobre els atractius turístics d'aquesta ciutat res millor que alguna de les multiples guies que existeixen. Per la meva part us volia recomanar les guies editades en català Amsterdam Essencial de l'editorial Cossetània i la Guia d'Amsterdam (ebook) d'Ecos Travel Books
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...