dilluns, 22 de gener del 2018

El mercat de llibres de la plaça Spui


Una preciosa plaça arbrada que duu el nom de Spui situada al centre de la ciutat dels canals és un dels llocs més deliciosos d'Amsterdam. A la mateixa es troba l'entrada al famosos jardins de Begijnhof, així com a el Maagdenhuis, el Lieverdje i el Museu d'Amsterdam.

Allà, en el popular de Boekenmarkt op het Spui, es poden trobar entranyables parades de llibreters on trobar llibres antics, rars, de segona mà, descatalogats, curiositats o sobre qualsevol història o disciplina artística relacionada amb Amsterdam.També és un bon lloc pels amants dels gravats antics, col·leccionistes de fulletons, postals o pòsters i pels aficionats als diaris o revistes que ja tinguin uns quants anys.Es troben llibres bàsicament en holandès i anglès, encara que no és pas estrany obres en alemany, francès o amb altres idiomes.




Tots els divendres, l'ambient és relaxat, agradable, en ocasions fins i tot es respira l'harmonia bibliotecària i les converses amb els llibreters permeten gaudir d'anecdotes i d'una part de la història de la ciutat... molt recomanable...

A més, tots els diumenges, des de fa més de 25 anys, a la mateixa petita plaça de Spui envoltat de les parades de les llibreries, també es fa un petit i agradable mercat artístic (Artplein) on 25 artistes professionals mostren les seves obres i es venen directament als transeünts. Els expositors canvien: tots pertanyen a una fundació organitzadora de la fira, Fundació Internacional d'Artistes d'Amsterdam - Stichting Amsterdam International Artists (SAIA) que uneix al voltant de 60 artistes.


L'espectacle sol acompanyar-se de música en directe, arpa i duo de guitarra o músic visitant. Les obres mostrades són sobretot estampes i petits llenços, però sovint també podeu veure petites escultures, ceràmiques i joies.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...